Rukometaši Partizana u subotu od 18 časova igraju revanš meč druge runde EHF Evrokupa. Posle remija sa Hafnarfjordurom na Islandu (34:34), gde smo imali sjajnu podršku sa tribina, motivacija i ambicije crno-belih su dodatno porasle. Golman Dimitrije Jelić veruje da će naš tim, uprkos zgusnutom rasporedu, iz revanša izaći kao pobednik i izboriti plasman u narednu fazu takmičenja.

,,Iza nas je jedna jako teška i naporna utakmica, ali i dragoceno iskustvo. Igrati protiv Arona Palmarsona je za svakog igrača dodatni motiv da se pokaže u što boljem svetlu, a posebno za mlađe, koji prvi put nastupaju u evropskim utakmicama. Na Islandu smo izborili remi, što je veliki uspeh, i sada je na nama da pred svojom publikom odigramo još jedan kvalitetan meč i obezbedimo plasman u treću rundu.

U međuvremenu Partizan je imao veoma teško gostovanje u Kragujevcu, završeno podelom bodova (31:31).

,,Nećemo dozvoliti da nas poremeti nerešen rezultat sa Radničkim u domaćem prvenstvu. Ostaje žal što iz Kragujevca nismo odneli oba boda, ali kada je raspored ovako naporan, teško je izdržati tempo i biti u svakom meču na visokom nivou. Svima nam je teško palo što nismo uspeli da pobedimo, ali moramo da se izdignemo i maksimalno pripremimo za revanš sa Islanđanima. Nadam se da ćemo imati podršku navijača, u večitom derbiju su nas nosili tokom svih 60 minuta. Takva energija nam je potrebna i u subotu, a mi ćemo dati sve od sebe da im uzvratimo novom pobedom, poručio je čuvar mreže crno-belih.

NEOBIČNO ,,GOSTOPRIMSTVO“
Pred put na Island naš klub se suočio sa jednom vrlo neobičnom situacijom. Praksa kod evropskih utakmica jeste da klub domaćin obezbedi gostima smeštaj, hranu i uslove za treniranje tokom boravka. Nekoliko dana pre polaska, iz Hafnarfjordura su nam javili da se ipak sami snalazimo, tako da smo došli u situaciju da hotel tražimo u poslednjem trenutku. Domaćin nam je u hali dodelio večernji termin za treniranje, koji se završava u 20:30, a svi restorani rade do 21 čas, stoga smo imali poteškoće i sa pronalaskom mesta za večeru.