Rukometaši Partizana neće se naći u trećoj rundi EHF Evrokupa. Posle remija sa Hafnarfjordurom na Islandu (34:34), crno-beli su u večerašnjem revanšu na Banjici pretrpeli poraz rezultatom 23:30 (10:12) i za njih se evropska odiseja završava.

Uvodnih deset minuta proteklo je u čvrstoj odbrani oba tima. Olafson je posle 40 sekundi igre dobio isključenje i već se tada moglo naslutiti kakvu ćemo utakmicu gledati. Golman Jelić je bio raspoložen među stativama, pa su naši momci došli do prednosti od dva pogotka (5:3, 7:5). Mali broj golova viđen je u prvom poluvremenu, a gosti su do vođstva stigli u 26. minutu, nakon što se razbranio i Andreson. Hafnarfjordur je preokrenuo rezultat (8:6, 8:9) i na pauzu otišao sa plus dva na semaforu – 10:12.

Crno-beli su izjednačili na startu druge deonice (12:12), ali je Islanđanima trebalo tek nekoliko minuta da se ponovo rezultatski odlepe. Andreson je nastavio u istom ritmu i zaustavio gotovo svaki pokušaj Partizana da meč opet odvede u neizvesnost. Dodatni problem za naš tim predstavljao je direktan crveni karton, koji je u 42. minutu, pri rezultatu 16:18, dobio kapiten Šotić zbog neopreznog starta nad Hardarsonom. Hafnarfjordur je umeo to da iskoristi i uveća prednost na 16:21. Previše grešaka napravili su crno-beli u napadu, pogotovo u završnici revanša druge runde Evrokupa, a ekipa kao što je naš večerašnji rival to ne prašta.

Najefikasniji u dresu Partizana ponovo je bio Uroš Kojadinović, ovoga puta sa osam pogodaka. Pet golova je dodao Mladen Šotić, dok je Dimitrije Jelić meč završio sa 14 odbrana, jednom manje od Andresona.

Narednu utakmicu Partizan igra već u četvrtak, 26. oktobra, kada na Banjicu dolazi pančevački Dinamo (18:30).

Uroš Kojadinović je, po završetku meča, izneo svoje utiske.

,,Odigrali smo jako čudnu utakmicu. U napadu obično igramo sjajno, međutim taj segment igre je danas definitivno zakazao. Razbranili smo golmana i došli u situaciju da na poluvremenu damo svega 10 golova. Moramo da zaboravimo ovaj meč i da izvučemo pouke“.