Rukometaši Partizana pretrpeli su treći poraz u domaćem prvenstvu. Metaloplastika je u derbiju devetog kola Super rukometne lige slavila rezultatom 35:30 (16:13), zahvaljujući mnogo boljem izdanju u drugom poluvremenu. Nakon prve deonice, u kojoj su naši momci dobro parirali ,,plavima“, u nastavku, nažalost, odbrana nije bila na nivou koji je potreban da se zaustave raspoloženi igrači domaćeg tima.

Povratak srednjeg beka Veljka Popovića, posle oporavka od povrede, jedino je što može da raduje nakon večerašnjeg gostovanja u Šapcu. Partizan je dobro otvorio meč protiv ekipe koju je isključio iz borbe za titulu u plej-ofu prošle sezone, ali je Metaloplastika u finišu prvog poluvremena došla do tri gola prednosti – 16:13. Sve do 26. minuta (12:12) gledali smo pravi rukometni derbi, ali nastavak nije doneo epilog kakav smo želeli.


Šapčani su u drugom poluvremenu uvećali prednost, koristeći gotovo svaku ,,rupu“ u odbrani crno-belih. Nažalost, ni golmani Mihajlov i Jelić nisu imali svoje veče, što je dodatno olakšalo posao domaćinu, koji je otišao na plus sedam i dugo održavao tu razliku. Naš tim je do kraja uspeo samo da ublaži poraz, za konačnih 35:30.

Najefikasniji među izabranicima Đorđa Ćirkovića bili su Veljko Popović i Nikola Kovačević sa po šest pogodaka.

Partizan u narednom kolu dočekuje ekipu Proletera, koja se grčevito bori za opstanak, a ovaj meč zakazan je za 18. novembar, sa početkom u 18:30.