Rukometaši Partizana nadigrali su ekipu Dubočice 54 rezultatom 27:33 (12:16) i vratili se na četvrto mesto na tabeli. Tako je završen prvi krug Super rukometne lige, a crno-beli su zabeležili sedam pobeda, jedan remi i tri poraza. Večerašnji trijumf je izuzetno važan u borbi za plej-of, jer su upravo Leskovčani jedan od konkurenata za mesto u TOP 4.

Domaćin je bolje otvorio susret, poveo 4:0, ali je našim rukometašima koncentracija nedostajala samo u tim uvodnim minutima. Izjednačenje je usledilo u 15. minutu (7:7), a u nastavku potpuna dominacija i preokret Partizana. U završnici prvog poluvremena crno-beli su napravili seriju 4:0, a pogađali su Jović, Kojadinović i dva puta Šotić, za vođstvo 10:15.


Na pauzu se otišlo pri rezultatu 12:16, a u drugoj deonici Partizan je, uz fantastičnu podršku sa tribina, uvećavao prednost i otišao na plus osam (21:29). Briljirao je Peštić, koji je 11 puta zatresao mrežu rivala i proglašen je za igrača utakmice. Dubočica 54 je do kraja uspela samo da smanji razliku, za konačnih 27:33.
Leskovac je poznat kao grad koji voli rukomet, a veliku podršku na gostovanju u SRC ,,Dubočica“ uvek su imali igrači Partizana. Večeras je na tribinama bilo oko 3.000 gledalaca, a jedan deo hale bio je ispunjen pristalicama crno-belih.


Grobari, hvala vam na sjajnoj atmosferi. LESKOVAC JE CRNO-BELI GRAD!