Svojim dolaskom na gol Partizana, Luka Arsenić je crno-belima doneo iskustvo, koje je neophodno ovom mladom timu u borbi za plej-of i šampionsku titulu. Iskusni čuvar mreže je prošle sezone sa Vojvodinom osvojio triplu krunu, a sada priželjkuje da uspehe niže u dresu našeg kluba. Kako sam ističe, prija mu uloga ,,starijeg brata“ u ekipi i srećan je što svoje rukometno umeće može da podeli sa mlađim, talentovanim saigračima.

,,Iskreno, najviše me je oduševila atmosfera u timu, jer su me momci prihvatili kao da sam dugo sa njima, iako smo do pre nekoliko meseci bili rivali na terenu. Lepa je odgovornost biti najstariji, po godinama se izdvajamo Šotić i ja, ali osećam respekt sa njihove strane, gledaju me kao starijeg brata. Jedva čekam da dođu utakmice u kojima je ulog mnogo veći, energija koju posedujemo će nam mnogo značiti“.

Partizan u subotu od 19 časova gostuje ekipi Vranja 1957, a čuvar mreže koji je nedavno pojačao crno-bele, ne beži od uloge favorita.

,,Sve zavisi od nas, bez obzira na to što je Vranje skup iskusnih igrača. Nedavno ih je pojačao Marko Vasić, moj bivši saigrač, koji je po mom mišljenju jedan od tri najbolja desna krila u prvenstvu. Potrudićemo se da u prvom poluvremenu pokažemo zašto smo došli, da ne stvaramo probleme sami sebi, već da odigramo utakmicu kao što smo nedavno u Kaću – samouvereno i sa pravim pristupom’’, poručuje Arsenić.

U borbi za plej-of do sada su se izdvojili Vojvodina, Metaloplastika Elixir, Partizan, Dinamo i Dubočica 54. Dva kola do odlaska na zimsku pauzu crno-beli nemaju pravo na kiks, ako žele da dočekaju proleće kao deo najbolje četvorke

,,Nije prevelika razlika između Vojvodine i Partizana, što se i videlo u prošlogodišnjem plej-ofu. Talenta ne manjka, ali mladost nekada može da napravi problem. Partizanu je izmakla titula zbog nedostatka iskustva. To je ono što izdvaja Vojvodinu – igrači znaju kako treba da igraju bitne utakmice i osvajaju trofeje, već su sve to iskusili. Nadam se da ćemo u ovim utakmicama do plej-ofa, u kom svakako vidim Partizan, da stasamo i nadoknadimo to iskustvo koje manjka. Da ćemo karakterom do tog trenutka stvoriti mentalitet pobednika i ići na pobedu, a ne da igramo pa šta nam Bog da“, zaključio je Arsenić.