Đorđe Ćirković, trener Partizana, bio je gost u studijskoj emisiji televizije Arena Sport neposredno pred početak prve utakmice Evropskog prvenstva, koje se održava u Nemačkoj (10-28. januar). Strateg crno-belih je, zajedno sa Nikolom Manojlovićem, nekadašnjim reprezentativcem  Srbije, pratio duel Francuske i Severne Makedonije i analizirao grupe na šampionatu Starog kontinenta, sa posebnim osvrtom na selekciju naše zemlje.

Na konačnom spisku Tonija Đerone našao se i desni bek Partizana Uroš Kojadinović, koji je u sezoni 2022/23 bio najbolji strelac domaćeg prvenstva, a u tekućoj sezoni je nastavio sa odličnim partijama i ponovo predvodi listu golgetera.

Reprezentacija Srbije takmičenje u Grupi C započinje protiv Islanda, sa kojim se u Minhenu sastaje 12. januara od 18 časova. Đorđe Ćirković je tokom svog gostovanja istakao da je trenutni sastav reprezentacije najbolje što Srbija ima.

,,Od kako je Toni Đerona selektor nije se desilo da se neki igrač ne odazove pozivu. Kada su pobeđivali velike evropske i svetske reprezentacije, poput Francuske, Norveške i Slovenije, nisu se poneli usijano i bahato. Kada su gubili na prvenstvima, nije bilo traženja krivca niti upiranja prstom u nekog igrača ili člana stručnog štaba. Primećuje se fantastična atmosfera i turnir u Nemačkoj treba da bude potvrda rasta i kruna ove reprezentacije. Veliki uspeh bi bio da se izbori kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre“.

Trener Partizana se potom osvrnuo na saradnju sa Urošem Kojadinovićem, koji je bio glavni adut crno-belih u napadu tokom jesenjeg dela prvenstva.

,,Uroš je vrhunski profesionalac, koji ima radnu etiku, radi na sebi na dnevnom nivou, i živi za rukomet. U oktobru smo imali duel sa islandskim Hafnarfjordurom, za koji igra Aron Palmarson, i on je u direktnom duelu protiv njega postigao 12 golova. Kad god Palmarson bude na terenu, očekujem da i Uroš bude u igri“.

Jedna od tema bio je i srpski klupski rukomet, a Ćirković je tom prilikom istakao da su crno-beli prebrodili najteži period sezone.

,,Mi smo se ovih prvih šest meseci usmerili samo na razvoj igrača. Taj period, najteži za nas, je prošao i sada imamo jasnu sliku koliko možemo. Ekipa je podmlađena, ali je strahovito napredovala za to vreme. Doveli smo dva iskusna pojačanja, igrače koji su pre svega dobri ljudi i sportisti, a imaju internacionalno iskustvo i osvajali su trofeje. Pažljivo ćemo tražiti još dva do tri igrača, a sa povratkom Nikole Zečevića i Luke Barjaktarovića mislim da ćemo na proleće igrati ozbiljan rukomet“.