Rukometni klub Partizan je u sezonu 2023/24 ušao bez kapitena Nikole Zečevića, koji se povredio u junu prošle godine tokom Svetskog prvenstva za juniore. Usledila je operacija prednjih ukrštenih ligamenata i višemesečna pauza, zbog koje je srednji bek crno-belih propustio prvi deo sezone.

Tim Đorđa Ćirkovića će nakon zimske pauze najpre igrati četvrtfinale Kupa Srbije sa Radničkim u Kragujevcu, a potom ih očekuje meč 15. kola Super rukometne lige protiv Vojvodine na Banjici. Zečević se nada da će do tada biti spreman da konačno stavi kapitensku traku i upiše prve minute u tekućoj sezoni.

,,Počeo sam da radim sa ekipom, polako vraćam skok i promene pravca. Nakon što se desila povreda, pripremio sam glavu za sve ono što me očekuje i svakog dana radio na tome da se što pre oporavim. Ne bih žurio sa prognozama o tačnom datumu povratka na teren, ali se nadam da ću biti spreman za te utakmice. Ne znam koliko ću moći da pomognem, ali ako budem na klupi, potrudiću se da saigračima dam dodatnu energiju“.

Sam proces oporavka od operacije je izuzetno dug, zahtevan i naporan, ali kapitenu Partizana najteže je pala odvojenost od ekipe.

,,Zahvalan sam momcima iz Top Gym centra za rehabilitaciju i oporavak na svemu što su do sada uradili kako bih prevazišao povredu. Takođe moram da se zahvalim klubu i stručnom štabu na strpljenju. Bilo je teško prethodnih šest meseci, ali najvažnije je da sada nema stvari koje loše utiču na moje koleno. Najteže mi je bilo da kontrolišem emocije dok bodrim saigrače sa tribina, ali sam se trudio da ih na svakoj utakmici maksimalno podržim. Uopšte nisam bio svestan koliko će mi ta odvojenost od tima teško pasti, naročito u situacijama kada gubi, a ne mogu nikako da pomognem“.

Crno-beli su prvi deo sezone završili kao treći na tabeli, sa deset pobeda, jednim remijem i tri poraza. Imajući u vidu da je naš sastav od početka sezone imao velike probleme sa povredama, očekuje se da u nastavku domaćih takmičenja Partizan konačno pokaže svoje pravo lice.

,,Došao je novi trener, a uz to smo pretrpeli mnogo promena u igračkom kadru. Mučili smo muku sa povredama – Luka Barjaktarović je takođe operisao prednje ligamente, Veljko Popović povredio rame… Mislim da je najgori period iza nas i da ćemo tek sada pokazati koliko možemo. Sa povratkom povređenih, a uz Luku Arsenića i Nemanju Obradovića, koji su nas u međuvremenu pojačali, verujem da ćemo mnogo bolje izgledati u drugom delu sezone, iako su momci odigrali nekoliko sjajnih utakmica i u prvom. Atmosfera u ekipi je odlična i svi dolazimo raspoloženi na treninge. Imamo jasan cilj u svojim glavama, a mi koji smo tu malo duže možda imamo i veći motiv da uzmemo neki trofej. Dosadilo nam je da budemo drugi (smeh) i spremni smo da idemo napred i konačno uzmemo neki trofej. Ako bih mogao da biram, voleo bih da osvojimo ligu.