Rukometaši Partizana pretrpeli su poraz od Vojvodine u derbiju 15. kola Super rukometne lige – 25:30 (12:11). Crno-beli su dobro otvorili meč, vodili tokom celog prvog poluvremena, ali su gosti početkom druge deonice napravili ključnu seriju za preokret i trijumf.

Izabranici Đorđa Ćirkovića su u duel sa aktuelnim šampionom ušli bez Nemanje Obradovića, koji je ostao van sastava zbog visoke temperature, ali raduje povratak Nikole Zečevića, koji je upisao prve minute posle teške povrede kolena.

Čvrsta igra oba tima u odbrani doprinela je tome da gledamo uzbudljivo i napeto prvo poluvreme, sa manjim brojem golova. Čuvali su crno-beli prednost, ali su na pauzu otišli sa tri isključena igrača. Na klupu su u razmaku od jednog minuta poslati Nikola Zečević, Nikola Kovačević i Mladen Šotić, pa se Partizan u prvom napadu Vojvodine u drugom poluvremenu branio sa tri igrača ispred golmanskog prostora. Ekipa Borisa Rojevića je umela da iskoristi taj momenat, ekspresno je došla do izjednačenja, a potom i napravila seriju za veliki preokret – od 15:14 do 15:19 na semaforu.

Razbranio se Andrej Trnavac (16 odbrana) i pomogao svom timu da održi i uveća vođstvo, dok je sa druge strane golmanski trio Partizana upisao ukupno sedam odbrana. Pokušali su crno-beli da se rezultatski vrate u meč, ali im to, nažalost, nije pošlo za rukom.

Najefikasniji među izabranicima Đorđa Ćirkovića bio je Uroš Kojadinović, desetostruki strelac, a pratio ga je Nikola Kovačević, koji je sedam puta zatresao mrežu rivala.

U narednom kolu Super rukometne lige Partizan gostuje Crvenoj zvezdi, a ovaj meč zakazan je za 18. februar od 18 časova.