Rukometaši Partizana u 16. kolu Super rukometne lige gostuju ekipi Crvene zvezde. Večiti derbi na programu je u nedelju od 18 časova (RTS 2, Arena Sport 4), a neki od aktera na terenu prvi put će osetiti čari najvećeg rivalstva u srpskom sportu. Jedan od njih je iskusni golman Luka Arsenić, kome će ovo biti prvi večiti derbi u karijeri.

,,San svakog sportiste je da jednog dana zaigra za Partizan ili Zvezdu i svi smo sa strane gledali derbije, nebitno koji sport je u pitanju. Za mene će ova utakmica biti veliko iskustvo i drago mi je što ću jednog dana moći da pričam svojoj porodici kakav je osećaj biti akter večitog derbija i, nadam se, pobediti. Čar ovog rivalstva je u tome što, bez obzira na kvalitet timova i pozicije na tabeli, nikada nema izrazitog favorita. Ekipa koja više želi i koja napravi manje grešaka će pobediti. Ne očekujem preterano atraktivan rukomet, već pravu mušku borbu, sa puno sportskog naboja. Presudiće smirenost i bolja koncentracija u ključnim momentima, a ja ću se potruditi da svojim iskustvom pomognem saigračima na najbolji mogući način. Ako nam se Nemanja Obradović pridruži, mislim da imamo velike šanse da slavimo“.

Poraz od Vojvodine u prethodnom kolu nije poljuljao samopouzdanje crno-belima, ali su izabranici Đorđa Ćirkovića i te kako svesni da neke greške ne smeju da se ponove.

,,Videli smo da možemo da se nosimo sa Vojvodinom, bez obzira na to što imamo mlad tim. Bili smo hrabri i borili smo se, iako rezultatski ta utakmica nije imala značaj ni za jednu ekipu. Izašli smo na teren sa namerom da damo sve od sebe i pružimo otpor i mislim da smo u prvom poluvremenu uspeli u tome. Međutim, napravili smo neke naivne greške, koje su kasnije uticale na krajnji rezultat. Vojvodina je preiskusna ekipa i da biste je pobedili, morate da igrate bez greške. Verujem da nam se to neće ponavljati i nadam se da ćemo dogurati do finala plej-ofa, pa da tada odigramo pametnije“, istakao je Arsenić.