Drugi večiti derbi ove sezone završen je nerešenim rezultatom. Rukometaši Partizana odneli su bod sa gostovanja Crvenoj zvezdi, ali s obzirom na to da su dva minuta pre kraja imali dva gola prednosti, ostaje žal za propuštenim šansama i greškama koje su skupo koštale crno-bele – 31:31 (15:16).

Domaćin je bolje otvorio meč, poveo 8:4 u 12. minutu, ali se tim Đorđa Ćirkovića vratio golovima Mladena Šotića i Nikole Kovačevića, koji su povukli tim ka prvom preokretu. Na pauzu se otišlo pri rezultatu 15:16, ali je veliki problem za našu ekipu predstavljalo isključenje desnog krila Nemanje Jovića, koji je u 30. minutu zbog neopreznog starta nad Mihajlom Šljukićem dobio direktan crveni karton. Uroš Kojadinović je prešao na krilnu poziciju, pa je Partizan ostao bez levorukog beka.

U nastavku susreta večiti rivali su se smenjivali u vođstvu i sve vreme bili u egalu. Nažalost, naši golmani nisu imali svoje veče – Luka Arsenić i Ivan Mihajlov su upisali ukupno sedam odbrana (7/38), dok je sa druge strane Zvezdin dvojac Miloš Kovačević-Nikola Radovanović 13 puta sačuvao mrežu. Uroš Kojadinović je u drugom poluvremenu pokazao zašto je najbolji strelac domaćeg prvenstva, ali ni njegovih 10 pogodaka nije bilo dovoljno za pozitivan rezultat na kraju meča. Vodili su crno-beli 29:31 dva minuta pre kraja, ali su sami sebi otežali put do pobede. Dušan Andrejević je iz gotovo nemoguće pozicije pogodio za 30:31, a igrači Partizana su u narednom napadu izgubili loptu greškom u dodavanju i poklonili protivniku šansu za izjednačenje. Uz to je Mladen Šotić dobio direktan crveni karton zbog opstrukcije igre, a Zvezda sedmerac, koji je uspešno realizovala i ,,otela“ bod crno-belima.

Nedostajalo je našem timu malo sreće u večerašnjem večitom derbiju, ali želje, borbenosti i požrtvovanosti nije manjkalo.

U narednom kolu Super rukometne lige Partizan dočekuje kragujevački Radnički, a ovaj meč igra se 24. februara od 18:30.