Rukometaši Partizana u subotu od 18:30 dočekuju ekipu Radničkog u okviru 17. kola Super rukometne lige. Kragujevčani su se još jednom pokazali kao veoma nezgodan protivnik, s obzirom na to da je naš prvi susret u ovoj sezoni završen nerešenim rezultatom (31:31), a u prethodnom kolu bod su odneli i sa gostovanja u Pančevu.

Pobeda crno-belih u četvrtfinalu Kupa prof. dr Branislav Pokrajac (26:30) je putokaz i za novi duel sa timom Dragana Študera, a iskusni bek Nemanja Obradović ističe da nijednog trenutka ne sme doći do opuštanja.

,,Radnički je protivnik koji se mora shvatiti ozbiljno. Nedavno smo se sastali u Kupu i odigrali jako dobro, imali smo podršku golmana, ali je postojao i kritičan period, kada smo izgubili koncentraciju. Sutrašnju utakmicu želimo da otvorimo samouvereno i napravimo razliku od samog starta. Igramo kod kuće i imamo ulogu favorita koju moramo da opravdamo. Sada već znamo šta možemo da očekujemo i kako je potrebno da odigramo u određenim trenucima“.

Povratnik u srpski rukomet je prvi meč u domaćem prvenstvu u dresu Partizana odigrao u prethodnom kolu protiv Crvene zvezde.

,,Dosta igrača sanja da debituje na jednoj tako važnoj utakmici. Sada, posle nekoliko dana, mislim da je večiti derbi bio interesantan za gledanje, pre svega zbog dinamike i smenjivanja u vođstvu. Bilo je neizvesno tokom svih 60 minuta, ali ostaje žal zbog toga što nam je izmakla pobeda u poslednjim minutima. Ispustili smo prednost od dva gola, ali kada se pogleda cela utakmica remi je korektan rezultat. Nedostajala nam je smirenost u trenucima kada smo imali vođstvo, da malo zrelije vodimo utakmicu i čuvamo rezultat. Ekipa je mlada i očigledno smo izgoreli u velikoj želji“.

Da bi izbegao Vojvodinu u polufinalu plej-ofa, Partizan će morati da ,,preskoči“ Dinamo i zauzme treće mesto na tabeli.

,,Mislim da smo jedina ekipa u ligi koja može sa svima da odigra jako dobro. Vojvodina jeste favorit za osvajanje titule, ali smo pokazali da možemo da se nosimo sa njima. To iskustvo koje Vojvodina poseduje u nekom trenutku dođe do izražaja i prevagne na njihovu stranu, ali se nadamo da ćemo u plej-ofu biti svi zdravi, pa neka bolji pobedi. Nismo nerealni i želimo da na našem terenu pružimo otpor svakoj ekipi. Kakav god bude redosled na tabeli, idemo uvek na pobedu i na naš najbolji performans. Ne želimo da ustuknemo ni pred kim“, poručio je Nemanja Obradović.

Ulaz sa utakmicu sa Radničkim je besplatan, a svi oni koji ne budu u mogućnosti da dođu i podrže crno-bele, prenos mogu gledati putem sledećeg linka: PARTIZAN – RADNIČKI.