Rukometaši Partizana u subotu od 18 časova gostuju ekipi Dinama, direktnom rivalu u borbi za treće mesto na tabeli (RTS 2, Arena Sport 7). Crno-beli imaju imperativ pobede u derbiju 18. kola Super rukometne lige, s obzirom na to da tim iz Pančeva u ovom trenutku zauzima treću poziciju, uz bod više od našeg sastava. Izabranici Đorđa Ćirkovića i te kako su svesni važnosti predstojećeg duela, a Nemanja Jović poručuje da je trijumf jedina opcija.

,,Dinamo trenutno ima problem sa igračkim kadrom i trebalo bi da iskoristimo priliku i pretvorimo ovaj meč u sigurna dva boda. Najvažnije je da dobro otvorimo utakmicu, da budemo motivisani od prvog minuta, jer je za nas pobeda imperativ. Mislim da smo mnogo kvalitetniji u odnosu na prvi deo sezone, kada su nas Pančevci savladali na Banjici. Zbog povreda smo imali veliki problem sa rotacijom, ali smo prevazišli tu krizu i sada sa većim samopouzdanjem ulazimo u svaki meč. Konačno smo svi zdravi i fokusirani na to da obezbedimo što bolju poziciju pred plej-of“.

Dinamo je odneo pobedu u prvom međusobnom duelu ove sezone (26:30), ali su se crno-beli revanširali u finalu memorijalnog turnira ,,Trofej Vuk Roganović“ (29:24).

,,Naš cilj je da sa trećeg mesta idemo u plej-of, kako bismo u polufinalu doigravanja izbegli prvoplasiranu Vojvodinu. Da bismo to ostvarili, nemamo pravo na kiks, a znamo da su svi posebno motivisani kada igraju protiv Partizana. Moramo da se fokusiramo na svoju igru, a videli smo prošle sezone da je u plej-ofu sve moguće. Tako smo protiv Vojvodine imali osam golova zaostatka, ali smo uspeli da izjednačimo i uvedemo finale u produžetke. Mi smo mlada, ali perspektivna ekipa. Sa pojačanjima smo dobili i na iskustvu, a kada smo željni pobede, što bi naš trener rekao, onda svakoga možemo da iznenadimo„, poručuje Nemanja Jović.