Rukometaši Partizana plasirali su se u finale Kupa prof. dr Branislav Pokrajac, nakon što su večeras u Pančevu eliminisali ekipu Dinama. Crno-beli su slavili posle boljeg izvođenja sedmeraca, a junak pobede je bez dileme bio Ivan Mićić, koji je u sedmoj penal seriji uspeo da sačuva smirenost i savlada golmana Kosanovića za konačnih 35:36.

Znali su naši igrači da će ovaj meč biti mnogo teži od nedavnog ligaškog susreta sa Pančevcima, kada su iz hale ,,Strelište“ odneli dva boda (20:28). Domaćin je večeras mnogo bolje otvorio utakmicu, poveo 9:4, ali su crno-beli uspeli da se vrate i na pauzu se otišlo pri rezultatu 15:15.

Na startu druge deonice Partizan je stekao tri gola prednosti i čuvao ,,višak“ sve do 50. minuta, kada je zbog sopstvenih grešaka ispustio vođstvo. Dinamo je iskoristio naš pad u koncentraciji, bio bliži plasmanu u finale, ali su crno-beli pokazali da nije kraj dok sudija ne odsvira poslednji zvižduk. Trideset sekundi pre isteka vremena Pančevci su držali sve konce u svojim rukama, vodili 30:28, a onda se desilo čudo. Uroš Kojadinović je sa dva vrlo važna pogotka odveo crno-bele u penal završnicu – 30:30. Najpre je pogodio sa distance od devet metara, a potom realizovao sedmerac, koji je dosuđen u poslednjim sekundama zbog opstrukcije igre od strane Nikole Stamenkovića.

Iako je najefikasniji u crno-belom dresu bio Kojadinović sa deset pogodaka, junak večerašnjeg polufinala bio je Ivan Mićić, koji je u sedmoj penal seriji hladnokrvno nadmudrio Kosanovića i omogućio Partizanu da se bori za trofej, koji nije osvojio poslednjih 12 godina.

Izvlačenje domaćina finalne utakmice održaće se u prostorijama Rukometnog saveza Srbije,  21. marta u 13 časova.