Rukometaši Partizana plasirali su se u finale Kupa prof. dr Branislav Pokrajac, prvi put posle 11 godina pauze. Junak pobede crno-belih bio je pivot Ivan Mićić, koji je bio precizan sa linije sedam metara u odlučujućoj penal seriji protiv Dinama. Ipak, vremena za slavlje nema i već sada izabranici Đorđa Ćirkovića moraju biti maksimalno fokusirani na naredni izazov – ligaški duel sa Metaloplastikom na Banjici.

Neophodnu dozu samopouzdanja rukometašima Partizana ulio je trijumf u Pančevu, ali i serija dobrih rezultata koju ne žele da prekinu, ističe Mićić.

,,Utisak je da smo u polufinalu Kupa mlako otvorili utakmicu, sa puno grešaka, kako u napadu, tako i u odbrani. Uspeli smo da nadomestimo razliku i završimo poluvreme nerešenim rezultatom, a onda smo u nastavku zaigrali dosta bolje u oba pravca i održavali prednost od 3-4 gola tokom većeg dela druge deonice. Međutim, došlo je do nekog neobjašnjivog pada u našoj igri, što nas je dovelo do toga da jurimo rezultat na minut do kraja. Na našu sreću uspeli smo da izjednačimo i u penal seriji bili smo mirnije ruke. Izuzetno nam je drago da smo uspeli da izborimo finale posle 11 godina posta i stignemo na korak do željenog trofeja. Siguran sam da ćemo u finalu u Novom Sadu dati sve od sebe da taj trofej i osvojimo“.

Do tada misli moraju biti usmerene na rivale koji nas očekuju u Super rukometnoj ligi, a prvi je šabačka Metaloplastika, koja stiže na Banjicu u subotu (18 časova, Arena Sport 3). Ulaz je besplatan.

,,Ulazimo u tu utakmicu puni elana, nošeni pobedom u Kupu. Metaloplastika nam je nanela poraz u jesenjem delu sezone i želimo da im se revanširamo i tako učvrstimo treću poziciju na tabeli pred početak plej-ofa. Neće biti lako jer je u pitanju odlična ekipa, ali i mi smo, i zato ne sumnjam u veliku borbenost i požrtvovanost svog tima, kao ni u krajnji pozitivan ishod. Smatram da su, pored čvrste odbrane, naši fenomenalni golmani ti koji će dati dodatnu prevagu u ovom duelu“, zaključio je Ivan Mićić.