Nakon što su u polufinalu Kupa eliminisali pančevački Dinamo, rukometaši Partizana su večeras odigrali još jednu sjajnu utakmicu i nadigrali Metaloplastiku Elixir rezultatom 30:27 (14:13). Duel dva tima koji će se, po svoj prilici, sastati u polufinalu plej-ofa, u potpunosti je opravdao epitet derbija 20. kola domaćeg prvenstva.

U neizvesnom prvom poluvremenu, gosti su stekli vođstvo u uvodnim minutima, ali nisu uspeli da održe osetniju prednost. Crno-beli su im konstantno ,,disali za vratom“, a najviše problema odbrani Metaloplastike zadavao je Veljko Popović, dok je Nemanja Marjanović imao odlično veče među stativama. Partizan je prvi put poveo u 30. minutu meča, pa se pri rezultatu 14:13 otišlo na pauzu.

Drugo poluvreme bilo je podjednako uzbudljivo, ali je prednost ovoga puta bila na strani naših rukometaša. Imali su crno-beli i plus pet (25:20, 26:21), ali su gosti iskoristili to što je Nemanja Jović dobio plavi karton i vratili se u utakmicu (26:25). Oko 800 gledalaca na Banjici moglo je da uživa u sjajnoj sportskoj predstavi. Veliku podršku saigrača sa klupe imala su oba tima, ali se u samoj završnici bolje snašao Partizan. Nisu crno-beli dozvolili Metaloplastici da im pomrsi konce, izdržali su pritisak u finišu i potpuno zasluženo slavili rezultatom 30:27.

Za najboljeg igrača proglašen je golman Nemanja Marjanović, dok su najefikasniji u našem sastavu bili Ivan Mićić, šestostruki strelac, i Nemanja Obradović, koji je bio precizan pet puta.

Trener Đorđe Ćirković bio je vrlo zadovoljan igrom svojih igrača u večerašnjem superligaškom derbiju.

,,Mislim da je ovo naša najbolja utakmica u ovoj sezoni i da nismo uopšte svesni koga smo pobedili. Metaloplastika ne zna za poraz od oktobra, kada je izgubila od Vojvodine, a mi smo večeras bili bolji od njih. Jedino što želim je da u finalu Kupa i plej-ofu igramo na ovom nivou, bez oscilacija i da pokažemo borbenost i energiju, kakve smo večeras pokazali“.