Rukometaši Partizana načinili su prvi korak ka ostvarenju zacrtanih ciljeva za tekuću sezonu. Crno-beli su večerašnjom pobedom nad Dubočicom 54 zadržali treću poziciju na tabeli i zakazali duel sa Metaloplastikom u polufinalu plej-ofa. U drugom polufinalu snage će odmeriti Vojvodina i Dinamo.

U utakmici, koja za Leskovčane nije imala rezultatski značaj, naš tim je opravdao ulogu favorita i slavio rezultatom 32:27 (18:14). Posebno raduje što se na teren vratio mladi Luka Lazić, posle nešto dužeg oporavka od povrede.

Svestan je bio trener Đorđe Ćirković na konferenciji za medije da će Partizanu biti potrebna mnogo bolja igra da bi se za sedam dana pariralo Vojvodini u finalu Kupa prof. dr Branislav Pokrajac. Ipak, ono što se ne može osporiti crno-belima jeste činjenica da su na poslednjih osam utakmica zabeležili sedam pobeda i jedan remi.

Naš tim je kontrolisao tok meča, na vreme stekao prednost, pa je trener Ćirković mogao da odmori igrače sa većom minutažom. Priliku da pokažu svoj kvalitet dobili su mlađi igrači, a svojih ,,pet minuta“ na najbolji način je iskoristio Đorđe Petrović, koji je proglašen za igrača utakmice. Najefikasniji u crno-belom taboru bio je Nikola Kovačević sa sedam pogodaka.

Već za sedam dana rukometaši Partizana igraju svoje prvo finale Kupa, posle 11 godina posta, a meč za trofej zakazan je za 13. april, sa početkom u 18 časova.