Još tačno 24 časa je ostalo do prvog sudijskog zvižduka i početka finalne utakmice Kupa prof. dr Branislav Pokrajac. Partizan i Vojvodina su se poslednji put sastali pre dva meseca, na startu prolećnog dela sezone Super rukometne lige, kada su Novosađani slavili na Banjici rezultatom 25:30.

Nije tada trener Đorđe Ćirković mogao da računa na iskusnog beka Nemanju Obradovića, kapiten Nikola Zečević je još uvek bio rovit, a kada se tome doda i crveni karton Veljka Popovića, jasno je da crno-beli nisu mogli da pruže veći otpor aktuelnom prvaku, iako su odigrali dobro prvo poluvreme (12:11).

Šef stručnog štaba Partizana veruje da će njegov tim u sutrašnjem finalu pokazati pravo lice.

,,Mislim da smo sada u mnogo boljem momentu nego što smo bili pre dva meseca. Moći ćemo da računamo i na Obradovića i na Zečevića, koji je sada sigurno mnogo spremniji. Luka Lazić i Luka Barjaktarović su se vratili posle povreda, pa je i sam trenažni proces dosta kvalitetniji. Idemo znatno pripremljeniji, i taktički i fizički, a da li je to dovoljno za osvajanje trofeja, videćemo. Moja prva, jedina i najvažnija briga je da naš tim funkcioniše na maksimumu, da bismo onda stvarno videli kolika je razlika i da li ona postoji.“

Ćirković je potom istakao da je njegov cilj da igrače pripremi psihološki, da u finale ne ulaze inferiorni.

,,Kada dođete do finala, nema alibi priče, da prebacujemo pritisak kako Vojvodina ima najveći budžet. Treba da budemo potpuno svesni težine meča, da ima drskosti i da ne pripremamo priču kako je sve na njihovoj strani – domaćinstvo, ogromno iskustvo i znanje igranja  utakmica za trofeje. Ne želim to da radimo. Hoću da uđemo kao ravnopravan rival, potpuno ubeđeni da imamo podjednake šanse u finalu. I, naravno, tako je pred svaku borbu za trofej. Reč imaju oba finalista, ali u subotu pričaće samo pobednik“, zaključio je trener Partizana.