Rukometaši Partizana osvojili su trofej Kupa Prof. dr Branislav Pokrajac, nakon što su u Novom Sadu režirali veliki preokret protiv Vojvodine i slavili rezultatom 28:29. Posle 60 minuta igre rezultat je bio nerešen (19:19), a ni produžeci nisu odlučili pobednika (24:24). Izabranici Đorđa Ćirkovića su do trofeja došli nakon boljeg izvođenja sedmeraca, a junak finala bio je golman Nemanja Marjanović, koji je svojom bravurom uveo meč u penal završnicu.

Tokom uvodnih deset minuta crno-beli su bili u egalu sa domaćinom. Brzo su došli do pet pogodaka, a onda je fokus u napadu izostao. Uz ogroman doprinos golmana Trnavca, Vojvodina je povela 9:5. Loš niz našeg tima prekinuo je Zečević, a Mićić sa linije sedam metara smanjio na 9:7. Najviše problema odbrani Partizana pravili su Puhovski i Đorđić. Trener Ćirković je zatražio tajm-aut pri rezultatu 10:7 i pokušao da probudi svoje igrače, ali su crno-beli ponovo imali probleme u napadu. Nakon što je Marjanović odbranio penal Đorđiću, srpski reprezentativac se ,,revanširao“ sa dva vezana gola sa distance, za najveću prednost domaćina – 13:7. Na pauzu se otišlo pri rezultatu 13:8, nakon što je Zečević još jednom uspeo da savlada Trnavca, ali loša realizacija je skupo koštala crno-bele u prvom poluvremenu, naročito kada se ima u vidu da izabranici Đorđa Ćirkovića nisu realizovali tri od pet dosuđenih sedmeraca.

U nastavku potpuno drugačija slika na terenu. Rukometaši Partizana su mnogo bolje ,,čitali’’ napad Vojvodine, pa je branilac trofeja tokom prvih 20 minuta drugog poluvremena postigao svega četiri pogotka. Crno-beli su poravnali rezultat na 17:17, a zapaženu ulogu u našim redovima imali su kapiten Zečević i čuvar mreže Marjanović. Vorkapić je sa penala doneo domaćinu minimalnu prednost, a onda je u 54. minutu utakmica prekinuta zbog incidenata na tribinama. Dugo je trajala pauza, a meč je nastavljen nakon konsultacija svih aktera sa policijom. Nakon uzbudljivih šest i po minuta, koliko je bilo ostalo do kraja, rezultat je bio nerešen i ušlo se u produžetke – 19:19.

Partizan je u produžetke ušao sa velikim problemima, pošto su se u finišu drugog poluvremena povredili Jović i Zečević. Novi problem za Đorđa Ćirkovića bila je povreda Obradovića, koji je usled krvarenja morao da napusti teren. Prvi produžetak završen je rezultatom 21:21, a podjednako uzbudljivo bilo je i u nastavku. Apsolutni junak Partizana bio je golman Marjanović, koji je odbranio sedmerac Vorkapiću i odveo meč u penale – 24:24.

Posle boljeg izvođenja sedmeraca trofej je otišao u ruke crno-belih rukometaša. Puhovski je promašio penal, dok su svi Partizanovi izvođači bili sigurni. Konačnih 28:29 postavio je Popović, a onda je usledilo veliko slavlje naših igrača i navijača.

Najefikasniji u crno-belom dresu bio je kapiten Nikola Zečević sa deset pogodaka.