Iako je tek napunio 24 godine, Veljko Popović je u finalu Kupa prof. dr Branislav Pokrajac pokazao mirnoću i sigurnost, kakve odlikuju velike i iskusne igrače. Savladao je Andreja Trnavca za 24:24 na kraju produžetaka, a ruka mu nije zadrhtala ni kod odlučujućeg penala, posle kojeg je usledilo veliko slavlje crno-belih.

Kako sam ističe, bio je potpuno hladnokrvan i siguran u sebe tokom cele utakmice sa Vojvodinom, a veliki uspeh koji su napravili izabranici Đorđa Ćirkovića samo je motiv više da se u završnici sezone pokaže sav potencijal koji ova generacija poseduje.

,,Mislim da je malo ko očekivao da ćemo osvojiti trofej u Novom Sadu, ali mi smo zaista verovali da to možemo. Prepoznali smo trenutak, dali sve od sebe i doneli veliku radost klubu, posle 11 godina bez pobedničkog postolja. Sa velikim samopouzdanjem sam preuzeo odgovornost kod šuta za izjednačenje, a to što je trener odredio da šutiram peti sedmerac mi govori da je imao poverenja u mene i da sam dobro odigrao celu utakmicu. Nijednog momenta mi nije bilo u glavi da lopta neće završiti u mreži, ali želim da istaknem da su mi saigrači ulili dodatnu sigurnost i da smo svi zaslužni za veliki uspeh.“

Nije bilo mnogo vremena za slavlje, jer već u subotu počinje polufinalna serija plej-ofa, a naš tim od 19 časova igra protiv Metaloplastike u Šapcu.

,,Moramo da se spustimo na zemlju i nastavimo vredno da radimo. Metaloplastika je beležila odlične rezultate ove sezone i sigurno neće tako lako dići ruke od zacrtanog cilja. Pobediće ekipa koja bude imala veći fokus i želju, a ja se nadam da ćemo u Šapcu imati podršku svojih navijača, jer nas njihovo prisustvo čini jačim i motivisanijim“, poručio je Popović.