Rukometaši Partizana pretrpeli su poraz u prvoj utakmici polufinala plej-ofa. Izabranici Đorđa Ćirkovića su odigrali odlično prvo poluvreme, ali su u nastavku poklekli pred pritiskom i dobrom igrom domaćina – 32:27 (13:15).

Crno-beli su u meč ušli vrlo samouvereno i u 18. minutu imali šest golova prednosti (5:11). Domaćin se trgao, uspeo da smanji zaostatak i priđe na minus jedan (12:13), ali su naši momci odolevali pritisku, pa se na pauzu otišlo pri vođstvu Partizana 13:15. Nesmotren start Domagoja Alilovića nad Nikolom Zečevićem za posledicu je imao prelom nosa našeg kapitena, za kog je u 30. minutu utakmica završena.

Bez Zečevića igra našeg tima se u drugom poluvremenu potpuno poremetila, a ekipa kao što je Metaloplastika je umela da kazni svaku grešku i dođe do lakih golova. Crveni karton dobio je i Veljko Popović, zbog grubog starta u 52. minutu i od tog momenta domaćin pravi seriju 5:0, za vođstvo 29:24. Bez dva beka i kreatora igre nemoćni su bili crno-beli u poslednjim minutima, pa je ekipa Vladana Matića u prvoj polufinalnoj utakmici slavila rezultatom 32:27.

Najefikasniji u dresu Partizan bio je Uroš Kojadinović sa pet pogodaka, dok su se po četiri puta u listu strelaca upisali Nikola Zečević i Nemanja Obradović.

Naredni meč polufinala plej-ofa zakazan je za 29. april od 19 časova, kada će se igrati u Beogradu.