Rukometaši Partizana izborili su majstoricu u borbi za finale plej-ofa Super rukometne lige. Posle poraza u Šapcu, naš tim je savladao Metaloplastiku na Banjici rezultatom 38:37, nakon boljeg izvođenja sedmeraca. Na isteku 60. minuta bilo je nerešeno (32:32), a u penal lutriji sreća se još jednom osmehnula izabranicima Đorđa Ćirkovića.

Crno-beli su loše otvorili utakmicu, sa previše grešaka i izgubljenih lopti, što je protivnik iskoristio da dođe do vođstva 2:8. Posle tajm-auta Ćirkovića naši momci su se trgli i preko Kojadinovića i Obradovića, sa igračem manje, prepolovili zaostatak (6:9). Prišli su potom i na gol razlike, ali su se Šapčani, iz brzih kontri posle ukradenih lopti, ponovo odlepili – 11:14. Uz veliku podršku sa tribina, Partizan je strpljivo čekao greške rivala, a Obradović i Kojadinović bili precizni za 14:15 posle 30 minuta igre.

Drugo poluvreme bilo je rezultatski mnogo neizvesnije. Igralo se gol za gol, a publika na Banjici je prepoznala trenutak i uglas poručila ,,Partizane, napadaj“. Svaki pogodak naših momaka podržan je aplauzom cele hale, što je bio dodatni motiv da se poslednjim atomima snage izbori majstorica. Usled povreda Zečevića i Jovića, kao i bolesti Markatatosa, naš tim je u ovaj meč ušao znatno oslabljen, ali momci koji su bili na terenu lavovki su se borili za produžetak polufinalne serije. Najveću odgovornost u napadu preuzeo je Kojadinović, koji nije imao promašaj na večerašnjoj utakmici (14/14). Na golu se istakao Marjanović sa 9 odbrana, koje su došle u bitnim momentima i digle publiku na noge. Neverovatna situacija desila se nekoliko sekundi pre kraja. Metaloplastika je imala napad za pobedu, ali je Šotić presekao dodavanje Alilovića, ukrao loptu i omogućio kontru Partizanu. Kombinovao je sa Obradovićem, ali mu je lopta ispala pre šuta, pa je vreme isteklo pri rezutatu 32:32.

Sreća koju su svakako zaslužili svojim zalaganjem i borbenošću, osmehnula se crno-belima tokom izvođenja sedmeraca. Čovek odluke bio je Nemanja Marjanović, koji je odbranio penal Dodiću, za konačnih 38:37.

Najefikasniji u našem sastavu bio je Uroš Kojadinović sa 14 golova. Pratio ga je Nemanja Obradović sa sedam, dok su po pet pogodaka dodali Mladen Šotić i Ivan Mićić.

Treći, odlučujući meč za plasman u finale plej-ofa igra se već u četvrtak, drugog maja, kada će u ulozi domaćina ponovo biti Metaloplastika.