Rukometaši Partizana napunili su baterije posle iscrpljujuće polufinalne serije plej-ofa sa Metaloplastikom. Vidno istrošeni, crno-beli nisu uspeli da uđu u novo finale, ali nemaju za čime da žale, jer će ovu sezonu pamtiti po prvom osvojenom trofeju nakon 11 godina.

Našem timu ostaje borba za treće mesto u Super rukometnoj ligi, a protivnik je pančevački Dinamo, koji je u polufinalnoj seriji oba puta igrao egal sa Vojvodinom, ali ipak zabeležio dva poraza.

Đorđe Ćirković, trener Partizana, ističe da će za crno-bele ova sezona biti uspešna bez obzira na rezultat utakmice u subotu (19:30).

,,Kako god da se meč završi, pričaćemo o jednoj uspešnoj sezoni. Međutim, ni meni, ni mom stručnom štabu, a ni igračima nije svejedno da li ćemo takmičenje završiti pobedom ili porazom. Mislim da smo se, posle ogromnog energetskog pada u dvomeču sa Metaloplastikom, nekako oporavili, došli k sebi i da sada dosta bolje izgledamo na treningu. Sa druge strane, Dinamo je ekipa koja je najviše popravila formu u poslednja dva do tri meseca i očekujem neizvestan, zanimljiv i dinamičan meč. Medalju će osvojiti onaj ko bude pokazao veću želju za pobedom.“

Pored umora, koji je bio više nego očigledan nakon finala Kupa, povreda kapitena Nikole Zečevića dodatno je udaljila crno-bele od ostvarenja želje da se bore za duplu krunu. Partizan će u subotu biti kompletan, a za Uroša Kojadinovića to će biti poslednja utakmica u dresu našeg kluba. Njegovi saigrači biće dodatno motivisani da najboljem desnom beku domaćeg prvenstva oproštaj od ekipe, u kojoj je stekao punu afirmaciju, učine vrednim pamćenja.

,,Pre desetak dana smo se pogledali u oči i složili da uopšte nije svejedno da li ćemo tu utakmicu pobediti ili izgubiti. Iako smo nastup u evropskom takmičenju obezbedili osvajanjem Kupa, uvek se u mnogo lepšoj atmosferi ode na odmor kada se sezona završi trijumfom. Svako od nas treba da doprinese toj atmosferi, a da se tokom leta napune baterije za najviše ciljeve u narednoj godini, poručio je Ćirković.