Emotivno veče za crno-bele na Banjici. Rukometaši Partizana pobedili su Dinamo rezultatom 31:21 (16:8) i osvojili treće mesto u Super rukometnoj ligi za sezonu 2023/24.

Uprkos tome što se nisu plasirali u finale doigravanja za prvaka države, ova sezona biće upamćena kao uspešna, jer je posle 11 godina u Humsku 1 donet trofej, i to nacionalnog Kupa, pobedom nad Vojvodinom u Novom Sadu.

Pored velike želje da se trijumfom stavi tačka na ovogodišnji plej-of, crno-beli su bili dodatno motivisani zbog oproštaja Uroša Kojadinovića, koji je večeras odigrao poslednju utakmicu u dresu Partizana i karijeru će nastaviti u francuskom Tuluzu.

Naš tim je već na startu stavio do znanja protivniku da će morati da se pomuči ako želi da osvoji odličje. Za vođstvo 5:1 pogađali su Popović, Kojadinović, Zečević i Obradović, ali su se gosti trgli i prišli na gol zaostatka (6:5). To nije poljuljalo samopouzdanje crno-belih, koji su vrlo brzo uvećali prednost, sve do plus osam na poluvremenu – 16:8.

Kao što je trener Đorđe Ćirković kasnije istakao na konferenciji za medije, Partizan je ozbiljno pristupio ovom meču, a igrači su pokazali sigurnost i borbenost u oba pravca. Dinamo nije imao odgovor na takvu igru našeg tima, koji je rapsodijom golova dodatno uvećao prednost i slavio 31:21.

Za igrača utakmice proglašen je golman Luka Arsenić, koji je 13 puta zaustavio šut protivnika (13/25). Najefikasniji u crno-belom dresu bili su Nikola Zečević i Ivan Mićić sa po šest golova, dok je Uroš Kojadinović na svom oproštaju pet puta pogodio mrežu rivala.

U momentu izlaska sa terena desni bek Partizana i reprezentativac Srbije ispraćen je ovacijama i aplauzom publike i saigrača, a klub mu je u znak zahvalnosti uručio plaketu i poželeo sreću u nastavku karijere.