Tokom 3 sezone vođenja prve ekipe, najtrofejniji trener RK PARTIZAN, Saša Bošković, doneo je klubu šampionsku titulu, Kup i Super Kup i time obogatio riznicu trofeja. Usled nešto lošijih rezultata, doneo je odluku da svoj tim poveri svom nekadašnjem pomoćniku, mladom treneru Aleksandru Brkoviću. I dalje sebe smatra članom porodice RK PARTIZAN, tako da će nastaviti da bodri svoj crno-beli tim i pruža im podršku.

1. Da li ste zadovoljni učinkom u toku Vašeg trenerskog angažmana u RK PARTIZAN?

– Moram priznati da sam prezadovoljan. Došao sam u RK PARTIZAN pre 3 sezone, kada je klub  praktično bio u borbi za opstanak i već nakon 4 meseca intenzivnog rada uspeli smo da osvojimo KUP Srbije. Sledeće sezone, pokušali smo da osvojimo duplu krunu, što nažalost nismo upeli. Bili smo prvaci domaćeg šampionata i igrali smo u finalu KUP-a, što je bio veliki uspeh. Ove sezone našli smo se u kvalifikacijama Lige Šampiona. Voljom žreba nismo uspeli da se plasiramo dalje,što bi bio fantastičan uspeh za ovaj mladi sastav. Obzirom na to da smo ostali bez mnogo iskusnih igrača u odnosu na prošlu sezonu, smatram da to što se nismo plasirali u Ligu Šampiona, ne treba smatrati neuspehom. Odigrali su dve kvalitetne utakmice i time smo mnogo toga dobili kao npr. trofej u Super KUP-u Srbije. Nismo imali mogućnost da dovedemo neka pojačanja, sastav je bio isti kao i prethodne godine. Imali smo cilj da budemo u samom vrhu tabele i da damo što veću minutažu mladim igračima.

2. Koji plasman bi, po Vašem mišljenju, bio realan ove sezone?

– Od momenta mog dolaska u klub, bio sam svestan da dolazim u veliku porodicu. Imao sam podršku svih ljudi iz kluba. Veliku podršku na veoma bitnim utakmicama u Evropi pružali su mi navijači crno-belih. Što se tiče mojih očekivanja do kraja prvenstva, nadam se da ćemo se održati na 3. mestu na tabeli, jer smatram da je to za ovakav razvoj događaja i ovu sezonu fantastičan uspeh.

3. Šta očekujete od  Aleksandara Brkovića, Vašeg nekadašnjeg prvog saradnika, a sada trenera prve ekipe?

– Aleksandar Brković je bio moj pomoćnik 3 sezone, imali smo veoma uspešnu saradnju. Moj odlazak može mnogo da doprinese njegovoj karijeri. Ima jasnu situaciju, poznaje dobro ekipu, dete je PARTIZANA, budućnost RK PARTIZAN kao trener, jedan je od najmlađih trenera ovog kluba, jer je već sa 28. god. postao trener prve ekipe. Želim mu da bude uspešniji od mene! Sigurno će izgubiti u nastavku prvenstva nekoliko utakmica, ali da bi izrastao u velikog trenera moraš da gubiš, da pobedjuješ, da rasteš i u porazu i u pobedi. Njemu je sada najbitnije da što pre sazri. Po mom mišljenju, može puno da dobije, a malo da izgubi.

4. Koji su to igrači, iz aktuelnog sastava RK PARTIZAN DUNAV OSIGURANJE, koji po Vašem mišljenju mogu postati asovi ovog sporta?

–  PARTIZAN ima ubedljivo najmladju ekipu u ligi.Možda su prerano dobili veliku šansu. Tu odgovornost i poverenje, treba da opravdaju. Verujem da bi bilo mnogo lakše da im je tu neko od starijih i iskusnijih saigrača i  da bi tako lakše došli do izražaja. Trener sam koji voli mlade igrače  i  koji im daje šansu i punu minutažu. Ovo je odlična selekcija RK PARTIZAN i mislim  da će većina postati vrhunski igrači. Samim tim  što su u PARTIZANU i što su osvojili toliko trofeja za kratak period, već su nekoliko stepenika iznad ostalih vršnjaka. Nadam se da sam im ja tokom svoje trenerske  karijere pomogao u tome. Ne želim da ih odvajam i u ovom trenutku ne bih mogao da konkretizujem ko bi to mogao da bude, mada sam kao i svaki trener imao svoje ljubimce.

Na samom kraju, Saša Bošković se zahvalio, još jednom, stručnom štabu na saradnji, jer je naglasio da je sve što je postigao, ujedno i njihov uspeh. Čitave 3 sezone delio je sa klubom i dobro i zlo, na radost velikog broja navijača, popularnih grobara, zajednički je ostvaren veliki uspeh. Svi su činili jedan veliki tim i smatra da bez timskog rada ne bi bilo ni titula ni trofeja, što ljubitelji ovog sporta i armija navijača ovog kluba očekuju u svakom trenutku, bez obzira na kvalitet tima. Poželeo je puno sreće i predočio da je uvek i svim srcem uz svoj voljeni PARTIZAN!

Ivana Šoškić