Crno-beli su pobedom nad Metaloplastikom (32:22) došli na korak od osvajanje jesenje titule, ostaje im da u utorak savladaju Dinamo na svom terenu i da tako zaokruže odličnu polusezonu.

Svi su očekivali derbi, ali na terenu je postojao samo jedan tim – Partizan. Atmosfera je bila odlična, Grobari su dobro popunili Banjicu i fenomenalnim navijanjem doveli svoj tim do trinaeste pobede.

Motivisani podatkom da više od četiri godine nisu savladali Šapčane crno-beli su pružili jednu od najboljih partija ove sezone i sigurno da Aleksandar Brković može da bude zadovoljan.

Mladi stručnjak je odlično pripremio tim za pomalo atipičnu odbranu gostiju. Metaloplastika igra odbranu 5-1 u kojoj „indijanac“ izlazi duboko na srednjeg beka i tako pokušava da omete organizaciju igre protivnika. Kvartet bekova Partizana Butulija, Dimitrijević, Maksić i Mešter odlično je iskoristio prostor koji im je ovakva obrana pružila i lako rešetala mrežu nemoćnih Rajčića i Đuričina. Odličnu formu potvrdio je Miloš Kostadinović, najefikasniji u taboru Beograđana sa osam pogodaka.

Parni valjak bio je odličan u odbrani, borbeni kapiten Stojan Radanović predvodio je bedem ispred gola fenomenalnog Strahinje Milića (25 odbrana), najzaslužnijeg za pobedu. Grobari su dobili novog ljubimca koga prijatelji iz milošte zovu Džambo. Ovaj momak u sredu puni dvadeset godina.

Koliko je njihova podrška značila mladom čuvaru mreže videli smo po završetku meča kada je pohitao da prvo sa njima podeli radost.

– Veliko hvala navijačima, napravili su atmosferu za pamćenje. Dali su nam krila i pružili dodatni motiv. Drago mi je što su prepoznali naš rad i trud i podržali nas. Nadam se da ćemo se družiti više u budućnosti – pozvao je Džambo Grobare na naredne mečeve.

Milić se potom osvrnu na utakmicu:

– Sjajna igra i velika pobeda za nas. Kvalitetniji smo tim i to se videlo na terenu. Metaloplastici nije igralo nekoliko igrača, ali to ne umanjuje našu pobedu. Mada, i da su oni igrali, mislim da to ne bi mnogo promenilo rezultat. Šapčani su odlična ekipa, ali mi smo bolji. Odlično smo se spremili za meč, bili veoma motivisani. Pobeda nas je dovela na vrh gde želimo da ostanemo do kraja. Drago mi je da smo srušili i tu lošu tradiciju u mečevima sa njima.

Crno-belima predstoji još jedan meč do kraj jesenjeg dela prvenstva.

– Samo da savladamo Pančevce i osvojimo jesenju titulu. To će nam biti odlična podloga za drugi deo sezone. Moramo da se pripremimo, pre svega psihološki, za taj meč. Poslednja utakmica u ovom delu, mnogi su željni odmora i kuće…

 
Srema se za EP 2012.

Selektor Srbije Veselin Vuković nije uvrstio talentovanog golmana na širi spisak za Svetsko prvenstvo, ali je istakao da je mladi golman budućnost našeg rukometa.

– Slagao bih kad bi rekao da nisam priželjkivao poziv, ali moram da se povinujem želji selektora. Izuzetno mi gode njegove reči. Ostaje mi da vredno radim i pružam još bolje partije kako bi zaslužio poziv za Evropsko prvenstvo 2012. – zaključio je Milić.

Veselin Vučković
http://www.zurnal.rs