Početak Evropskog prventsva u rukometu se bliži. Posle poraza od Rumunije, srpska reprezentacija je zabeležila dve pobede u pripremnim utakmicama, protiv Makedonije i u utorak protiv Češke, sa kojom će u sredu odigrati još jedan pripremni meč, ali ovog puta uz prisustvo publike. Do prvog zvaničnog meča "orlova" na EP sa Poljacima (18:00 RTS) ostalo je još veoma malo vremena, a ta utakmica po mišljenju mnogih, kako trenera tako i naših reprezentativaca, mogla bi da bude odlučujuća.

– S obzirom na to da igramo u našoj zemlji i na sastav grupe, imamo šanse da prođemo u drugi krug. Utakmicu protiv Poljske svi mi iz rukometa apostrofiramo kao najvažniju, ona to i jeste. Taj meč može mnogo toga da nam donese, a čak i ako ne bude pozitivan rezultat ne mora ništa da znači, pošto je prva utakmica – kaže za SPORTAL.RS najbolji trener u 2001. godini po izboru Rukometnog saveza Srbije Aleksandar Brković.    

Strateg Partizana ističe da bi navijači mogli da budu presudan faktor za dobar rezultat našeg tima.

– Pred pet hiljada ljudi dobiješ vetar u leđa, možeš da budeš bolji nego što jesi, osetiš se jačim i pružiš više. Optimista sam za tu utakmicu sa Poljskom i nadam se da će reprezentacija igrati sve bolje u nastavku prvenstva.

Što se tiče spiska igrača trener srpskog šampiona kaže da selektor Vuković najbolje zna ko mu treba na šampionatu.

– Većina reprezentativac se okupila tek 2. januara, tako da je nezahvalno pričati o formi. Što se tiče spiska, većina igrača je u kontinuitetu kod selektora Vukovića i on zna tačno šta mu treba za koju zamisao. Sedam miliona Srba bi dalo isto toliko različitih spiskova. Treba dati podršku selektoru u izboru igrača, verovati u te momke i dati im maksimalnu podršku na Evropskom prvenstvu – podvukao je Brković.     Izvor: sportal.rs