Srpski reprezentativci od 1. januara u Staroj Pazovi sprovode pripreme za Evropsko prvenstvo, koje počinje 15. januara u našoj zemlji. Selektor našeg nacionalnog tima, Veselin Vuković, među 20 imena uvrstio je i desno krilo srpskog šampiona Miloša Kostadinovića. Rukometaš Partizana smatra da naš tim ima veliku priliku da pred domaćom publikom dođe do medalje i plasmana na Olimpisjke igre u Londonu.
 
– Evropsko prvenstvo je u Srbiji i imamo velike šanse da napravimo dobar rezultat. Prva utakmica sa Poljskom je odlučujuća! Ona može da nam donese mnogo toga i otvori nam put za dalje, što bolji plasman. Takođe i utakmica sa Danskom je jedna od najbitnijih  – kaže za SPORTAL.RS rukometaš Partizana i srpske reprezentacije Miloš Kostadinović.

Desno krilo crno-belih kaže da su on i saigrači vredno trenirali i žali što je propuštena prilika da se savlada Rumunija.

– Dobro smo radili ovaj prvi deo priprema, naravno, dok smo se skupili. Ostaje žal zbog toga što nismo pobedili Rumune pred punim "Spensom". Moramo da izvučemo pouke iz te igre.

Prema rečima Kostadinovića o ciljevima na EP iz ove perspektive nezahvalno je pričati, ali očekuje dobar plasman.

– Još nije vreme da se prognozira. Imamo još dve utakmice, sa Češkom i Makedonijom. Naša želja je što dalji plasman na EP, da se domognemo Olimpijskih igrara i medalje.   

Kostadinović smatra da će forma našeg tima biti sve bolja što se bude bližio početak šampionata.

– Moramo da popravimo odbranu, a igra u napadu će doći sama po sebi. Tempiraćemo formu do početka EP, do 15. januara. Nije nam potrebno toliko pre 15. januara, od tog datuma je najbitnije.

Na kraju razgovora desno krilo Partizana kaže da mu je izuzetno drago i velika čast što je uvršten u nacionalni tim.

– Veliko mi je zadovoljstvo i čast što sam među 20 momaka, što radim, treniram i imam priliku da igram sa njima – podvukao je Kostadinović.    

Srbija igra 8. januara od 18 sati u Smederevu prijateljski meč sa Makedonijom.Izvor: sportal.rs