Crno-beli slave klupsku slavu

Crno-beli slave klupsku slavu

Partizan će u nedelju 12. maja proslavlja klupsku slavu Sveti Vasilije Ostroški. Kao i prethodnih godina, u prostorijama kluba, sa početkom u 12h, sveštenik iz crkve Svetog Arhangela Gavrila obaviće slavski obred u prisustvu igrača, članova kluba i drugih zvanica. Rukometni klub Partizan želi srećnu krsnu slavu svima koji je slave.  

Sveti Vasilije Ostroški (Jovanović) je hrišćanski svetitelj. Rođen je u selu Mrkonjići, Popovu polju, u Hercegovini 1610. godine. Kada je odrastao otišao je u trebinjski manastir Uspenija Presvete Bogorodice i tu se zamonašio. Kao monah ubrzo se pročuo zbog svog podvižničkog života, a kasnije je izabran i posvećen za episkopa zahumskog i skenderijskog. Umro je 1671. godine, a njegove mošti i njegov grob čuvaju se do današnjeg dana. U njihovu moć isceljenja i utehe veruju podjednako i hrišćani i muslimani. U Ostrogu se svake godine na Trojičina dne održava veliki narodni sabor.

Srpska pravoslavna crkva slavi Svetog Vasilija Ostroškog 12. maja, po gregorijanskom kalendaru (29. aprila, po julijanskom). 

Globos osiguranje
FOX Vision
Bioclinica

Primed

Fakultet za sport

Restoran Varoš kapija

Visoka škola socijalnog rada

Mediji

Balkan Handball
Sportske
Sportski žurnal