Rukometaši Partizana izgubili su u gostima od novosadske Vojvodine rezultatom 20:19 (12:8), u poslednjem kolu plej-ofa Super rukometne lige Srbije. Ovaj poraz ostavio ih je bez titule šampiona države i učešća u SEHA ligi. Iako je crno-bele danas poslužila sreća – Metaloplastika je pobedila Železničar 1949 (27:26) i tako obezbedila našim momcima šansu da se bore za trofej, domaćin je zasluženo slavio i šesti uzastopni put postao prvak Srbije.

SASTAVI TIMOVA

VOJVODINA: Simović 1, Čagalj, Milašević 2, Perović, Stojanović, Nadoveza, Vučković, Ratković 2, Trifković 4, Tomić, Stanković 7, Nikolić 4, Radičević, Verkić (18 odbrana), Grozdanić, Radović.

PARTIZAN: Butulija 3, Jokić 2, Živković 4, Grubić, Radovanović 2, Pavlović, Milenković 1, Minić 7, Mikić, Milosavljev (12 odbrana), Đuričić, Trnavac, Nedeljković, Stevanović, Maksić, Ilić.

Partizan je u prvom poluvremenu do 17. minuta čuvao gol prednosti, a onda je usledila serija Vojvodine 4:0, posle koje su crveno-beli poveli sa 9:6. Glavni adut domaćina na ovom meču bio je golman Verkić, koji je već u prvoj deonici upisao dvocifren broj odbrana (13). Njegovi saigrači su to umeli da nagrade realizujući kontre, pa je Vojvodina pred odlazak na pauzu došla do velikih plus četiri (12:8).

Nastavili su Novosađani silovito i na startu drugog dela igre, poveli su sa 15:9, ali su onda crno-beli konačno pokazali igru koja ih je krasila u dotadašnjem toku doigravanja i napravili seriju 6:1 (16:15). Zablistao je Minić, koji je u drugom poluvremenu upisao pet pogodaka na svoj konto (ukupno sedam), pa su se naši momci približili na samo gol zaostatka. Međutim, Vojvodina se u preostalih 12 minuta grčevito borila da sačuva vođstvo. Partizan je uspeo da poravna rezultat na 18:18, ali je domaćin u samom finišu meča ponovo došao do plus dva. U poslednjih 60 sekundi, crno-beli su bili primorani da igraju presing, jer bi im eventualno izjednačenje i osvojen bod doneli bar „deo kolača“- plasman u SEHA ligu. Kapiten Živković je posle pasivnog napada rivala zatresao mrežu za 20:19, ali u preostalih 15 sekundi nije bilo promene rezultata.

Trener Nenad Maksić posle utakmice je čestitao stručnom štabu i igračima Vojvodine na tituli i istakao da su za njega njegovi igrači pravi heroji, uprkos porazu.

,,Vojvodina je zasluženo osvojila titulu, ne samo zbog današnje pobede već zbog igara koje je prikazala u celokupnom plej-ofu. Jako loše smo prvo poluvreme odigrali, i to u oba pravca, kao da smo se prvi put skupili. Ono što je danas bilo ključno jeste to što Vojvodina ima igrače koji su ovakve utakmice igrali. Ovde nije bitno ko je brži i jači, već ko zna da igra ovakve utakmice. Nisu grešili, dok smo mi pravili dečije, početničke greške. Teška srca moram da priznam da nismo ni zaslužili bolji rezultat od ovog. Bez obzira na sve, moram da pohvalim igrače da su junački izneli ovu sezonu, za mene su pravi heroji. Što se mene tiče, neću dozvoliti da im bilo ko bilo šta zameri“.

Sa druge strane, trener novog-starog šampiona Srbije Boris Rojević izjavio je da je za njega osvojena titula prava rukometna bajka.

,,Neopisiv je osećaj osvojiti titulu sa svim problemima koji su nas snašli. Osam igrača nije treniralo ove nedelje, neki su čak igrali danas sa napuklim ligamentima. Mislim da nas je Bog nagradio za sav trud i za to što su oni krvarili za ovaj klub“.

Posle odigranih deset kola doigravanja za šampiona Srbije, evo kako izgleda konačan poredak na tabeli: Vojvodina 14, Železničar 13, Partizan 12, Dinamo 10, Metaloplastika 10, Crvena zvezda 1.